• Olej z nasion zielonej kawy 10 ml Your Natural Side

Olej z zielonej kawy polecany jest do skóry suchej, problemowej, o obniżonej elastyczności, dojrzałej oraz w profilaktyce cellulitu i rozstępów. Jako emolient pomaga ograniczyć nadmierną utratę wody ze skóry. Znajduje zastosowanie także w pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów czy paznokci i problemowej skóry głowy.

17.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 7.79
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Odbiór osobisty 0
Paczka w Ruchu 7.79
Paczkomat InPost 12.99
Poczta Polska (Odbiór w Punkcie) 12.99
Pocztex Kurier48 13.99
Kurier InPost 14.99
Pocztex Kurier48 (Pobranie) 17.99
Kurier InPost (Pobranie) 18.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Idealny do pielęgnacji:

 • skóry dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia
 • cery zniszczonej, mało elastycznej
 • cery zmęczonej, szarej
 • delikatnej skóry szyi i dekoltu
 • skóry objętej rozstępami czy cellulitem

Stosowanie:

● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
● jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Specyfikacja produktu:

 • INCI: Coffea Arabica Seed Oil (olej z zielonej kawy nierafinowany 100%)
 • Rejon pochodzenia: Brazylia
 • Postać: płynny olej o delikatnym ziołowo – słodkawym zapachu
 • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może tężeć
 • Trwałość: podana na opakowaniu

Ciekawostki:

 • Olej z zielonej kawy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno niedojrzałych ziaren drzewa kawowego Coffea arabica
 • Pierwsze wzmianki o owocach kawowca, pochodzą z Etiopii tysiąc lat p.n.e., gdzie spożywano je w postaci gotowanej z dodatkiem masła i soli
 • Kawowiec, to krzew dorastający do wysokości 5 metrów. Jego owoc to ciemnoczerwony, mięsisty pestkowiec zawierający dwa spłaszczone z jednej strony nasiona
 • Nazwa kawy pochodzi od arabskiego kahwa, jednak do większości języków przeniknęła poprzez utworzoną od niego włoską nazwę caffe
• Olej z zielonej kawy swoją nazwę zawdzięcza zielonemu kolorowi niedojrzałych ziaren kawy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie