• Olej z nasion zielonej kawy 10 ml Your Natural Side

Olej z zielonej kawy polecany jest do skóry suchej, problemowej, o obniżonej elastyczności, dojrzałej oraz w profilaktyce cellulitu i rozstępów. Jako emolient pomaga ograniczyć nadmierną utratę wody ze skóry. Znajduje zastosowanie także w pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów czy paznokci i problemowej skóry głowy.

17.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 7.9
Orlen Paczka 7.9
Paczkomat InPost 11
Kurier InPost 13
Pocztex Kurier48 13
Paczkomat InPost (Pobranie) 16
Kurier InPost (Pobranie) 16
Pocztex Kurier48 (Pobranie) 16
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Idealny do pielęgnacji:

 • skóry dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia
 • cery zniszczonej, mało elastycznej
 • cery zmęczonej, szarej
 • delikatnej skóry szyi i dekoltu
 • skóry objętej rozstępami czy cellulitem

Stosowanie:

● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
● jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Specyfikacja produktu:

 • INCI: Coffea Arabica Seed Oil (olej z zielonej kawy nierafinowany 100%)
 • Rejon pochodzenia: Brazylia
 • Postać: płynny olej o delikatnym ziołowo – słodkawym zapachu
 • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może tężeć
 • Trwałość: podana na opakowaniu

Ciekawostki:

 • Olej z zielonej kawy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno niedojrzałych ziaren drzewa kawowego Coffea arabica
 • Pierwsze wzmianki o owocach kawowca, pochodzą z Etiopii tysiąc lat p.n.e., gdzie spożywano je w postaci gotowanej z dodatkiem masła i soli
 • Kawowiec, to krzew dorastający do wysokości 5 metrów. Jego owoc to ciemnoczerwony, mięsisty pestkowiec zawierający dwa spłaszczone z jednej strony nasiona
 • Nazwa kawy pochodzi od arabskiego kahwa, jednak do większości języków przeniknęła poprzez utworzoną od niego włoską nazwę caffe
• Olej z zielonej kawy swoją nazwę zawdzięcza zielonemu kolorowi niedojrzałych ziaren kawy

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie