• Olej różany 10 ml Your Natural Side

Olej różany posiada bursztynową barwę. Polecany jest do skóry suchej, delikatnej, dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum, o nierównym kolorycie. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej oraz przeciwstarzeniowej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy.

12.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 7.9
Orlen Paczka 7.9
Paczkomat InPost 11
Kurier InPost 13
Pocztex Kurier48 13
Paczkomat InPost (Pobranie) 16
Kurier InPost (Pobranie) 16
Pocztex Kurier48 (Pobranie) 16
Dostępność Mało
Waga 0.05 kg

Olej różany posiada bursztynową barwę. Polecany jest do skóry suchej, delikatnej, dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum, o nierównym kolorycie. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej oraz przeciwstarzeniowej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy.

Idealny do pielęgnacji:

 • skóry przesuszonej, reaktywnej
 • dojrzałej z oznakami starzenia
 • cery skłonnej do podrażnień
 • skóry problemowej, zaczerwienionej
 • suchych i zniszczonych włosów

Stosowanie:

● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
● jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Specyfikacja produktu:

 • INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil (olej różany nierafinowany 100%)
 • Kraj pochodzenia: Polska
 • Postać: płynny olej o pomarańczowo-różowym zabarwieniu. Uwaga: olej może delikatnie barwić skórę
 • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć

 • Trwałość: podana na opakowaniu

Ciekawostki:

 • Olej różany powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion dzikiej róży (Rosa canina)
 • Nazywany jest „olejem młodości”, dzięki jego wyjątkowym właściwościom
 • Występuje na umiarkowanych i ciepłych obszarach półkuli północnej. Można ją spotkać prawie w całej Europie, w Afryce Północnej, na Wyspach Kanaryjskich, na Maderze, w Azji, rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej Zelandii. W Polsce jest gatunkiem pospolitym.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie